четвер, 15 грудня 2016 р.

Тиждень знань з безпеки життєдіяльності

Відповідно до п.9 «Плану спільних заходів щодо підготовки учасників навчально-виховного процесу і працівників освіти Чернівецької області до захисту та дій у надзвичайних ситуацій на 2016 рік», затвердженого спільним наказом № 293/585/123/12 від 30.12.2015 року «Про затвердження Плану спільних заходів на 2016 рік», листа Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області від 30.10.2016 № 09/5869,  відповідно до листа Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації від 02.11.2016  № 01-31/2640, наказу управління освіти від 03.11. 2016 Про проведення Тижня знань з безпеки життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх закладах освіти Кельменецького району, з метою пропаганди здорового, активного способу життя, вивчення і використання на практиці правил основ безпеки життєдіяльності, попередження загибелі та травмування дітей при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій в  Комарівському НВК з 9 листопада по 16 листопада 2016 року пройшов  Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Цікаво й змістовно проведено всі заплановані заходи.
Тиждень безпеки розпочався загальношкільною лінійкою, на якій присутні ознайомилися з планом проведення заходів. Увагу дітей було зосереджено на здоровий, активний  спосіб життя, попередження травмування при виникненні різного роду надзвичайних ситуацій .
В цей день учні мали змогу розглянути зоровий тренінг «Зроби свій вибір на користь здоров′я», який оформили учні 9 класу під керівництвом вчителя основ здоров’я Власової Т.В.
Протягом Тижня класні керівники провели з вихованцями  виховні бесіди  творчі ігри, дискусії, рольові ігри, практичні заняття, уроки безпеки  на тему «Твоя безпека - це твоя уважність». Школярі  ознайомилися з причинами небезпечних ситуацій, закріпили основні правила поведінки в екстремальних ситуаціях, вчились добирати джерела допомоги відповідно до обставин.
Для молодших школярів проведені цікаві види роботи :  гра «Твої рятувальники» ( 1 клас, класний керівник Равлюк Р.В), розгляд ситуацій «Сам удома» ( 2 клас, класний керівник  Платаш В.В), уроки тітоньки Сови 
( 3 клас, класний керівник Сливка Н.В.), практичне заняття « Я – школярик . Правила поведінки для кожної дитинки» ( 4 клас, класний керівник Мокрогуз Л.І.).    Діти   отримали  корисні поради , закріпили знання щодо збереження життя та здоров’я, розширили знання про правила поведінки у школі: спортивному залі, на сходах, під час проведення рухливих ігор на перерві та в позаурочний час.
Велику активність проявили учні 1 – 4 класів під час конкурсу малюнка «Твоя безпека залежить від тебе». Кращими визнані роботи  Пянтковського Р., Ганіного М., – учнів 2 класу, Кесарчук О. – ученці 3 класу, Ялової І., Равлюк В – учениць 4 класу.
Класний керівник 6 класу Дондиш Л.І. запропонувала учням  перегляд  відеофільму «Уроки обережності».  Діти дізнались про надзвичайні ситуації та загрози , які вони несуть,  опрацювали правила поведінки під час пожежі, грози, на воді, у лісі та вдома.
У 7 класі проведено гру «Твоя безпека» (класний керівник Гуцуляк Я.І.).Діти з цікавістю брали участь в запропонованих конкурсах : « Будь уважним», «Картинка», «Де сховалося «не», « Корисні поради», «Допоможи Попелюшці».  Основна мета  заходу  -  навчання підростаючого покоління відповідальному  ставленню до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих.
З учнями 10 класу проведено диспут «Твоє життя  - твій вибір» (класний керівник Власова А.І.). Учням запропоновані цікаві вправи  «Коло асоціацій»,«Символ життя», «Як розпорядитися своїм життям», «Куля мрій». В кінці зустрічі десятикласники  переконались у перевазі здорового способу життя.
Вихователь групи продовженого дня Добрюк О.П. в рамках Тижня провела з вихованцями   Урок безпеки  «Будьте з вогнем обережні , вивчіть правила протипожежні» . Діти мали змогу у ігровій формі дізнатись багато нового і цікавого про необхідність дотримання правил поведінки вдома і на вулиці. Практично були відпрацьовані елементи поводження в різноманітних надзвичайних ситуаціях.
У 8 класі (класний керівник Адамчук Е.Г.) проведено урок безпеки  «Безпека в громадських місцях». Діти аналізували причини виникнення пожеж, закріпили правили пожежної безпеки. Мета зустрічі - виховання  серйозного ставлення дітей  до правил пожежної безпеки.
Активну участь в тижні знань з безпеки життєдіяльності взяли дошкільнята. Діти в ігровій формі закріпили правила поведінки в небезпечних  ситуаціях під час проведення бесіди  «Іноді гра не доводить до добра» ( вихователь Равлюк О.І.) та  рольової  гри «Пригоди Фунтіка і Фантіка» ( вихователь Латковська А.І.). 

      Тиждень пройшов цікаво, організовано і змістовно. В середу  підведені підсумки Тижня та нагороджено переможців.












Немає коментарів:

Дописати коментар

  Станом на 27.05.2021 рік кількість вакцинованих працівників - 0,                                                                        кі...