понеділок, 26 березня 2018 р.



         Профілактика суїцидальної поведінки

   Тема суїциду, у тому числі і дитячого, досить довгий час була предметом табу. Існувала, а в окремих випадках і до цього часу існує думка, що розмова про самогубство може заохотити людину до такого вчинку. Розмова про самогубство не може бути причиною його заподіяння. Якщо не говорити на цю тему, то немає ніякої можливості дізнатися, чи є небезпека суїциду реальною.
   Більша частина випадків самогубств припадає на групу підлітків чи молоді у перехідному віці.
  У зв ҆ язку з цим виникає питання: як запобігти самогубству серед учнівської молоді?
  Профілактика юнацьких та підліткових самогубств полягає не в уникненні конфліктних ситуацій, а у створенні такого психологічного клімату в колективі, щоб підліток не почувався самотнім, невизнаним і неповноцінним. У 9-ти випадках з десяти юнацькі спроби самогубства – не бажання закінчити життя, а крик по допомогу (Г.Отто). Не існує вичерпної відповіді на запитання «Як можна попередити самогубство?». Але педагоги можуть зробити величезний крок уперед, прийнявши людину, яка переживає відчай.
    Тому 21.03.2018р. у Комарівському НВК відбувся психолого-педагогічний семінар «Профілактика суїцидальної поведінки дітей та підлітків», на якому обговорювалися питання: 
-         сутність та види суїцидальної поведінки;
-         чинники виникнення та особливості перебігу суїцидальної поведінки у молоді;
-         виявлення суїцидальних тенденцій;
-         профілактика суїцидальної поведінки підлітків.
     Були запропоновані цікаві вправи, які педагоги можуть використати під час   проведення годин спілкування.
     Завершився захід цікавим відеороликом « Життя – це…» та рекомендаціями практичного психолога «Як попередити самогубство?»






















                 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Станом на 27.05.2021 рік кількість вакцинованих працівників - 0,                                                                        кі...