четвер, 4 квітня 2019 р.


Семінар логопедів та асистентів учителів
на базі Комарівського НВК

15 березня 2019 року на базі навчального закладу проведено семінар-практикум за темою  «Запровадження інноваційних навчальних технологій на основі інклюзивного підходу та моделей соціальних послуг для дітей з ООП».
Учасниками семінару були учителі-логопеди навчальних закладів району, асистенти вчителів інклюзивних класів на чолі з працівником районного інклюзивно-ресурсного центру Бриндак В.В.
Метою проведення семінару було визначення ефективних способів формування мовленнєвих компетентностей дітей молодшого шкільного віку, представлення та популяризація досвіду роботи вчителів-логопедів та асистентів вчителів навчальних закладів Кельменецького району.
У ході роботи семінару-практикуму обговорено такі питання:
·         застосування методик ТАН-Содерберга та Нумікона у роботі з дітьми з ООП, з яким виступила асистент вчителя Боймістрюк В.В.;
·         про використання кінезіологічних вправ для дітей  з особливими освітніми потребами поділилась асистент вчителя Латковська А.І.;
·         заняття з елементами тренінгу «Особливості спілкування з дітьми з обмеженими можливостями» провела практичний психолог закладу Адамчук Є.Г..
У практичній частині семінару учитель-логопед Бордюжан Лілія Петрівна  презентувала групове логопедичне заняття з розвитку мовлення дітей молодшого шкільного віку, які мають фонетико-фонематичні порушення мовлення, з теми «Автоматизація звука л за лексичною темою «Казковий світ диких тварин».  Учасники відвідали ляльковий театр  «Пригоди в казковому лісі», який підготувала  з вихованцями 4 класу вчитель початкових класів Платаш В.В.
Семінар завершився підведенням підсумків та виробленням рекомендацій.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Станом на 27.05.2021 рік кількість вакцинованих працівників - 0,                                                                        кі...